Ga direct naar de content
Gemeente Medemblik

Beleidsadviseur Sport

plaatsWognumlooptijd32 - 36 uursalaris3.090 - 4.671 onderwijsHBO+ vervaldatumEindigt vandaag

Groei mee!

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan een gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is uitbreiding nodig.

Ontwikkel jezelf bij een gemeente die volop investeert in de toekomst. Met jouw werk zorg jij ervoor dat de inwoners van Medemblik prettig kunnen wonen, werken en recreëren in een mooie en landelijke omgeving. Ontdek jouw mogelijkheden bij de Gemeente Medemblik.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de Westfriese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

De gewenste groei vraagt om versterking binnen de werkgebieden Externe Dienstverlening, Ruimte, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. Maar ook binnen andere afdelingen zijn we naarstig op zoek naar kundige specialisten. Van Beleidsmedewerker RO tot Teamleider Projecten en van Projectleider Civiel tot Medewerker Groen. Kortom, we hebben nieuwe collega’s nodig die een bijdrage kunnen leveren om onze groei te realiseren.

Groei jij met ons mee?

Voor het team Sociaal Domein en Welzijn zoeken wij een enthousiaste collega voor de functie van 

Beleidsmedewerker Welzijn

(aandachtsgebied Sport)

32 - 36 uur per week

 WORDT DIT JOUW NIEUWE WERKPLEK?

We zijn een hecht team van ca. 25 collega’s verdeeld over 2 clusters (Sociaal Domein en Welzijn). De beleidsmedewerkers adviseren over het voorbereiden, ontwikkelen of uitvoeren van beleid op diverse onderwerpen, onder meer over breedte- en topsport accommodaties, onderwijs, gezondheid en cultuur. We zoeken voor ons enthousiaste team een collega voor het beleidsterrein sport. 

Samen met collega’s bouw je actief mee aan de ontwikkeling van onder meer ons nieuwe (sport)accommodatiebeleid. We maken beleid in goed overleg met maatschappelijke partners, zoals de verenigingen en gemeenschapsstichtingen.

We zoeken een beleidsadviseur die energie krijgt van nauwe samenwerking met anderen, intern en extern. Een collega die geïnteresseerd is in maatschappelijke ontwikkelingen en een realistische kijk heeft op de politieke dimensie die bij deze functie hoort.

BEN JE BENIEUWD WAT JE DAAR GAAT DOEN?

 • Je zit direct met bestuurders aan tafel en adviseert het gemeentebestuur over onder meer sportbeleid. Je kunt in deze functie bijvoorbeeld ook worden ingezet als projectleider bij de ontwikkeling van verbouw- of nieuwbouwplannen
 • Je onderhoudt contacten met een groot netwerk van externen, zoals diverse sportorganisaties en je bent in je contacten benaderbaar, betrouwbaar en duidelijk
 • Je maakt prestatieafspraken met de verschillende partners. En je bent verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de uitvoering van deze taken door derden
 • Je voert reguliere taken uit ten aanzien van beleidsterrein sport en andere beleidsterreinen, bijvoorbeeld speeltplaatsenbeleid
 • Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten binnen het vakgebied, verkent deze en vertaalt dit in oplossingen, beleid & beleidsvoorstellen of projecten waarbij andere relevante disciplines betrokken worden

 WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

 • Bij voorkeur WO en in ieder geval minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je bent geïnteresseerd om in onze gemeente projectmatig ambities waar te maken
 • Je bent een teamspeler, die met plezier en energie samenwerkt om een gezamenlijk resultaat te bereiken
 • Daarnaast heb je goede adviesvaardigheden en ben je communicatief sterk
 • Je bent proactief en een netwerker, ondernemend en je hebt politieke sensitiviteit

 WIIJ BIEDEN JE HET VOLGENDE

Wij bieden een veelzijdige en afwisselende functie binnen een gezellige en collegiale afdeling.

Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een aanbieding gebaseerd op aanloopschaal 9 of functieschaal 10. Dat is een salaris van maximaal € 4.671,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ook mag je rekenen op een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket zoals:

 • Goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Opname in het ABP pensioenfonds
 • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kunt dit naar keuze inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of bedrijfsfitness

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatielink of via vacature@medemblik.nl.

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Robert-Jan van Groen (senior Sociaal) of Johan Hagedoorn (teamleider) via telefoonnummer (0229) 85 60 81. Wij staan ook open voor sollicitanten met een afwijkend profiel. Bij twijfel, neem vooral contact op!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Delen:

De 6 voordelen van gemeente Medemblik

Goede werk-privé balans

Maatschappelijke impact

Open en gezellige werksfeer

Ruimte voor eigen inbreng

Korte lijnen met management

Veelzijdige werkomgeving

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan 21

1687 CD Wognum