Ga direct naar de content
gemeente Medemblik

Jeugdhulpverlener

plaatsWognumlooptijd24 - 32 uursalaris2.878 - 4.537 onderwijsHBO vervaldatumEindigt vandaag

Groei mee!

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan een gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is uitbreiding nodig.

Ontwikkel jezelf bij een gemeente die volop investeert in de toekomst. Met jouw werk zorg jij ervoor dat de inwoners van Medemblik prettig kunnen wonen, werken en recreëren in een mooie en landelijke omgeving. Ontdek jouw mogelijkheden bij de Gemeente Medemblik.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de Westfriese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

De gewenste groei vraagt om versterking binnen de werkgebieden Externe Dienstverlening, Ruimte, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. Maar ook binnen andere afdelingen zijn we naarstig op zoek naar kundige specialisten. Van Beleidsmedewerker RO tot Teamleider Projecten en van Projectleider Civiel tot Medewerker Groen. Kortom, we hebben nieuwe collega’s nodig die een bijdrage kunnen leveren om onze groei te realiseren.

Groei jij met ons mee?

Vanuit de Jeugdwet zijn wij als gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp en met ons team van jeugdhulpverleners doen wij dat vol enthousiasme.

We zoeken versterking voor de functie van

Jeugdhulpverlener

24-32 uur per week

WORDT DIT JOUW NIEUWE WERKPLEK?

Het team bestaat uit jeugdhulpverleners met een zeer diverse achtergrond en een rijke ervaring binnen de hulpverlening. We vullen elkaar aan qua kennis, zijn team gericht en vinden het belangrijk om naast hard te werken oog te hebben voor elkaar. Als team staan we voor betrokkenheid, kwaliteit, gedrevenheid en ontspanning. 

Je pakt hulpvragen zelfstandig op. Samen met de inwoner bepaal je het meest passende hulptraject voor de situatie. Hierbij maak je gebruik van de eigen kracht van de jongere, de ouders en hun sociale netwerk. Je biedt hulp aan en organiseert aanvullende hulp waar dat nodig is. Je hanteert een integrale aanpak en werkt vraag-, oplossings- en netwerkgericht.

BEN JE BENIEUWD WAT JE DAAR GAAT DOEN?

Heb jij ervaring met het werken met multi-problem gezinnen en het werken volgens de uitgangspunten van de MDA++ aanpak? 

 • Je werkt vraaggericht en proactief vanuit het netwerk, zoekt en initieert oplossingen
 • Je zet hierbij in op versterking van het netwerk en de eigen kracht (zelfregie) van de hulpvrager en/of het systeem
 • Je zorgt voor een brede vraagverheldering, zelfstandige, integrale (dynamische) beoordeling en diepgaande analyse van de hulpvraag, de aard en ernst van de problematiek inclusief veiligheidscheck en/of veiligheidsplan
 • Je draagt zorg voor transparante dossiervorming Je ondersteunt bij het opstellen van het gezinsplan/ familiegroepsplan, initiëren van of aansluiten bij éen gezin één plan
 • Je beoordeelt noodzaak en schakelt specialistische hulp in, aansluitend bij de hulpvraag van het gezin en die de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind optimaliseert
 • Je voert regie: monitoren van de effectiviteit van de ingezette specialistische zorg en stuurt waar nodig bij en/of verleent nazorg
 • Je treedt op bij onveiligheid en crisissituaties en zorgt voor opschaling naar de Raad voor de Kinderbescherming
 • Je overlegt, werkt samen en stemt af met zorgaanbieders en andere externe partijen
 • Je doet verbetervoorstellen ten behoeve van een optimale uitvoering van de werkprocessen
 • Je geeft informatie en advies, biedt preventieve opvoedondersteuning
 • Je bent bekend met de MDA++ aanpak, de meldcode en het gebruik van de verwijsindex

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met een brede generalistische kennis en bij voorkeur enkele jaren recente werkervaring in het vakgebied.
 • Een SKJ-registratie
 • Ervaring met confronterende gesprekken met ouders, je kunt omgaan met weerstand
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn heel goed

De functie vereist een grote mate van zelfstandigheid en het vermogen om het werk te kunnen organiseren en prioriteren en je vindt het ook fijn om samen te werken en ervaringen te delen met je collega’s. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en kunt een situatie goed doorgronden.

WIJ BIEDEN JE HET VOLGENDE

Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een aanbieding gebaseerd op de aanloopschaal 8 of functieschaal 9. Salaris maximaal € 4.537,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ook mag je rekenen op een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket zoals:

 • Goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Opname in het ABP pensioenfonds
 • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kunt dit naar keuze inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of bedrijfsfitness.

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatielink. Voor vragen en aanvullende informatie kun je altijd nog even contact opnemen met Linda Prins, Teamleider Jeugd en Wmo via telefoonnummer 06-30521018. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij onze Recruiter Wendy Newson via 06-25697151.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Delen:

De 6 voordelen van gemeente Medemblik

Goede werk-privé balans

Maatschappelijke impact

Open en gezellige werksfeer

Ruimte voor eigen inbreng

Korte lijnen met management

Veelzijdige werkomgeving

gemeente Medemblik

Dick Ketlaan 21

1687 CD Wognum