Ga direct naar de content
Gemeente Medemblik

Strategisch Adviseur Directie

Wognum24 uur4.074 - 5.736WO Eindigt vandaag

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan een gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is uitbreiding nodig.

Ontwikkel jezelf bij een gemeente die volop investeert in de toekomst. Met jouw werk zorg jij ervoor dat de inwoners van Medemblik prettig kunnen wonen, werken en recreëren in een mooie en landelijke omgeving. Ontdek jouw mogelijkheden bij de Gemeente Medemblik.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de Westfriese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

De gewenste groei vraagt om versterking binnen de werkgebieden Externe Dienstverlening, Ruimte, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. Maar ook binnen andere afdelingen zijn we hard op zoek naar kundige specialisten. Van Beleidsmedewerker RO tot Teamleider Projecten en van Projectleider Civiel tot Medewerker Groen. Kortom, we hebben nieuwe collega’s nodig die een bijdrage kunnen leveren om onze groei te realiseren.

Groei jij met ons mee?

Voor onze organisatie zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Strategisch Adviseur Directie

24 uur per week

WORDT DIT JOUW NIEUWE WERKPLEK?

Team Strategie werkt iedere dag aan de ambities van de gemeente. Vanuit deze ambities geef je als strategisch adviseur invulling aan je werk. Het team Strategie heeft twee aandachtsgebieden: Bestuur en Directie. Je hebt als strategisch adviseur de primaire taak het bestuur, de directie en het management gevraagd en ongevraagd te adviseren en te ondersteunen op het niveau van organisatiebrede en bestuurlijke vraagstukken. Je werkt op het snijvlak van inhoud en proces.

Als strategisch adviseur stel je de juiste vragen, zorg je voor reflectie en zorg je voor de kwaliteit van de samenwerking binnen de organisatie en het bestuur. Samen met je collega strategisch adviseurs adviseer je proactief, innovatief en integraal. Het team bestaat uit vier adviseurs met aandachtsgebied bestuursadvisering. Jouw aandachtsgebied is het adviseren van de directie; je spart en denkt over alle voorstellen in het directieteam en strategisch managementteam en denkt mee over welke onderwerpen er op de agenda van de directieen het strategisch management moeten komen.

De organisatie is in ontwikkeling. Sinds dit jaar werken we met vier Strategisch Managers op de gebieden van Ruimte, Sociaal, Externe Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De organisatie wordt aangestuurd door de gemeentesecretaris/algemeen directeur en een (tijdelijke) adjunct-directeur. Het team Strategie valt onder Bedrijfsvoering en wordt aangestuurd door een teamleider.

Ook het team is in ontwikkeling. Jij levert een bijdrage aan het verder vorm en kleur geven van het team. De belangrijkste kenmerken van ons team zijn gelijkwaardigheid, plezier en gedrevenheid.

BEN JE BENIEUWD WAT JE DAAR GAAT DOEN?

 • Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, de directie en het Strategisch Management Team (SMT)
 • Je bent een klankbord voor de organisatie
 • Je hebt oog voor in- en externe ontwikkelingen en deze vertaal je samen met het bestuur en/of een vertegenwoordiging uit de organisatie in (beleids)plannen
 • Je draagt bij aan de kwaliteit (op inhoud en proces) van de directievoorstellen en de integrale afstemming hiervan
 • Je bent verantwoordelijk voor het proces van (ambtelijke) besluitvorming en doet voorstellen voor de verbetering hiervan
 • Je zorgt voor de vastlegging van de besluiten en monitort de afhandeling van acties die voortkomen uit het overleg van de directie en SMT
 • Je bereidt besluitvorming voor en zorgt voor een correcte aanlevering naar de directie en waar nodig richting college en raad
 • Je bent rolbewust en weet collega’s te motiveren om zo veel mogelijk zelfstandig zaken op te pakken
 • Je signaleert en agendeert knelpunten met oog voor onderlinge verhoudingen en goede werkrelaties

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

 • WO werk- en denkniveau
 • Je bent een goede gesprekspartner die continu de verbinding zoekt met de directie, de organisatie en het bestuur
 • Ervaring in een soortgelijke functie ofwel ervaring in een politiek bestuurlijk omgeving zoals een gemeentelijke organisatie
 • Je hebt kennis van bestuurlijke processen en procedurele aspecten van besluitvorming
 • Sterk analytisch vermogen; je bent aantoonbaar in staat om strategisch te adviseren over de richting en visie van de organisatie op een innovatieve, praktische en creatieve manier
 • Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en je hebt overtuigingskracht en lef
 • Je bent samenwerkingsgericht want samenwerken is de sleutel om onze maatschappelijke doelen te bereiken
 • Je hebt de drive om jezelf te ontwikkelen, je gaat voor kwaliteit en je bent daarbij politiek sensitief

WIJ BIEDEN JE HET VOLGENDE

Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een aanbieding gebaseerd op functieschaal 11A, salaris maximaal € 5.736,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ook mag je rekenen op een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket zoals:

 • Goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Opname in het ABP pensioenfonds
 • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kunt dit naar keuze inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of bedrijfsfitness
 • Een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit
 • Een baan met veel zelfstandigheid en vrijheid
 • Een gezellig en informeel team strategie waar je deel van uit gaat maken
 • Uiteraard een telefoon en laptop om je werk uit te kunnen voeren

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatielink of via vacature@medemblik.nl. Wil je eerst informeel met ons kennismaken, dat kan natuurlijk ook. Dan plannen we een afspraak voor een kop koffie of thee!

Voor vragen en aanvullende informatie kun je bellen met Miklós Kuijper, Teamleider Communicatie, Secretariaat en Strategie, via telefoonnummer 06 – 22 27 68 31. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Vincent Toebak, recruiter, via 06 – 550 24 693.

De vacature is onderdeel van onze arbeidsmarktcampagne ‘Groei mee!’ die tot 31 maart 2023 doorloopt. We verzoeken je om zo snel mogelijk te reageren. Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben sluiten we de vacature. Ook kunnen nieuwe vacatures aan de campagne worden toegevoegd. Raadpleeg daarom regelmatig onze vacaturesite voor een up-to-date overzicht of meld je aan voor de ‘jobalert’ op de homepage van werkenbijmedemblik.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


 

Delen:

De 6 voordelen van gemeente Medemblik

Goede werk-privé balans

Maatschappelijke impact

Open en gezellige werksfeer

Ruimte voor eigen inbreng

Korte lijnen met management

Veelzijdige werkomgeving

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan 21

1687 CD Wognum