Ga direct naar de content
Gemeente Medemblik

Functionaris Gegevensbescherming

plaatsWognumlooptijd24 uursalaris3.090 - 4.671 onderwijsHBO+ vervaldatumEindigt vandaag

Groei mee!

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan een gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is uitbreiding nodig.

Ontwikkel jezelf bij een gemeente die volop investeert in de toekomst. Met jouw werk zorg jij ervoor dat de inwoners van Medemblik prettig kunnen wonen, werken en recreëren in een mooie en landelijke omgeving. Ontdek jouw mogelijkheden bij de Gemeente Medemblik.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de Westfriese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

De gewenste groei vraagt om versterking binnen de werkgebieden Externe Dienstverlening, Ruimte, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. Maar ook binnen andere afdelingen zijn we naarstig op zoek naar kundige specialisten. Van Beleidsmedewerker RO tot Teamleider Projecten en van Projectleider Civiel tot Medewerker Groen. Kortom, we hebben nieuwe collega’s nodig die een bijdrage kunnen leveren om onze groei te realiseren.

Groei jij met ons mee?

Bij de gemeente Medemblik, en haar ICT-partner DeSom, zijn we op zoek naar een zelfstandige en volhardende

Functionaris Gegevensbescherming

24 uur per week

WORDT DIT JOUW NIEUWE WERKPLEK?

De Functionaris Gegevensbescherming (FG) rapporteert rechtstreeks aan de hoogst leidinggevende over alle privacy vraagstukken. Dit doet de FG zonder tussenkomst van een leidinggevende. Wél ben je een onderdeel van de afdeling Advies en Dienstverlening, team Juridische Zaken.

BEN JE BENIEUWD WAT JE DAAR GAAT DOEN?

Je werkt als FG voor de gemeente Medemblik en ook voor onze ICT-partner, DeSom. Voor deze gemeenten staat een kwalitatieve dienstverlening aan onze inwoners hoog in het vaandel. Hier hoort zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens van onze inwoners en medewerkers bij. Je bent actief als FG en houd je je vooral bezig met zaken rondom gegevensbescherming, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet Politiegegevens (WPG).

Je belangrijkste taak is het toezicht houden op de toepassing en naleving van de AVG en de WPG. Je werkt hierbij intensief samen met de Chief Information Security Officers (CISO), de Information Security Officers (ISO’s), Privacy Officers (PO's) en Informatieadviseurs en management om een plan op te stellen en uit te voeren voor de uitvoering van de noodzakelijke regels, procedures en taken. Daarnaast draag je bij aan het organisatie brede bewustzijn, kennisniveau en de werkwijze van medewerkers op het gebied van gegevensbescherming.

Als FG ben je de ‘autoriteit' en ‘sparring partner' waar het gaat om gegevensbescherming. Je bent zichtbaar binnen de organisatie en communiceert met diverse leidinggevenden en medewerkers, en weet daarbij je boodschap goed en positief over te brengen. Je bent in staat om gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen over diverse gegevensbeschermingsvraagstukken en kan op alle niveaus aanbevelingen doen voor verbeteringen (zowel schriftelijk als mondeling). Je volgt de ontwikkelingen internationaal en nationaal op de voet en weet de regels te vertalen naar het beleid en uitvoering van onze gemeenten. Uiteraard ben je de contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Wij zoeken een energieke en standvastige kandidaat met kennis van zaken (op het gebied van de AVG en bij voorkeur ook de WPG) met een zelfstandige, proactieve werkhouding, goede communicatieve vaardigheden en het lef om buiten de huidige kaders te denken. Om te kunnen excelleren, is het belangrijk om te beschikken over een flinke dosis organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit, naast enige affiniteit met digitalisering. Want jij snapt als geen ander dat snel innoveren en verbeteren van processen én tegelijkertijd de gegevensbescherming goed waarborgen een uitdaging is en blijft.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

  • Een relevante opleiding op HBO of WO-niveau;
  • Goede kennis van de AVG, WPG en aanverwante regelgeving;
  • Een CIPP/E (of vergelijkbare) certificering – of de bereidheid om deze te behalen;
  • Minimaal 1 jaar werkervaring als functionaris gegevensbescherming of een aanverwante – controlerende - functie;

WIJ BIEDEN JE HET VOLGENDE

Wij bieden een veelzijdige, zelfstandige en afwisselende functie met ruimte om je te ontwikkelen, binnen een gezellige en collegiale organisatie.

Ook mag je rekenen op een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket zoals:

  • Goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • Opname in het ABP pensioenfonds;
  • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kunt dit naar keuze inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of bedrijfsfitness.

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatielink of via vacature@medemblik.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Laurens Tijhuis Recruiter via 06-30260502.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Delen:

De 6 voordelen van gemeente Medemblik

Goede werk-privé balans

Maatschappelijke impact

Open en gezellige werksfeer

Ruimte voor eigen inbreng

Korte lijnen met management

Veelzijdige werkomgeving

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan 21

1687 CD Wognum