Ga direct naar de content
Gemeente Medemblik

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Wognum32 uur3.090 - 4.671HBO Eindigt vandaag

Groei mee!

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan de gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is dringend uitbreiding nodig.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de West-Friese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

De gewenste groei vraagt om versterking binnen de werkgebieden Externe Dienstverlening, Ruimte, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. Maar ook binnen andere afdelingen zijn we naarstig op zoek naar kundige specialisten. Van Beleidsmedewerker RO tot Teamleider Projecten en van Projectleider Civiel tot Medewerker Groen. Kortom, we hebben gemeente breed nieuwe collega’s nodig hebben om onze groei te kunnen realiseren.

Bij de afdeling Sociaal zoeken wij een enthousiaste collega voor de functie van:

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

met aandachtsgebieden Kwetsbare Inwoners, Maatschappelijke Opvang – Beschermd Wonen en Subsidiebeleid

 32 uur per week

WORDT DIT JOUW NIEUWE WERKPLEK?

We zijn een hecht team van zo’n 25 collega’s verdeeld over twee clusters: Welzijn en Sociaal domein. Binnen de afdeling Sociaal adviseren beleidsmedewerkers over het voorbereiden, ontwikkelen of uitvoeren van beleid op diverse onderwerpen zoals het sociaal domein, accommodaties, onderwijs, gezondheid, sport en cultuur.

We werken voor een belangrijk deel vanuit twee overkoepelende programma’s: ‘lange termijn accommodatiebeleid’ en ‘sociaal domein in balans’. Preventie, integraliteit en innovatie zijn onze pijlers voor de doorontwikkeling in het sociaal domein voor de komende jaren. Dit hebben we vastgelegd in een beleidsplan sociaal domein. We stimuleren en ondersteunen inwoners en maatschappelijke organisaties om zo zelfstandig mogelijk te leven en functioneren.

We zoeken voor ons hechte team een beleidsmedewerker met kennis van en een visie op sociaal domein, preventie en subsidiebeleid. Een enthousiaste collega die de komende jaren wil bijdragen aan het versterken van bestaand beleid, innovatie en doorontwikkeling naar de toekomst. In deze functie werk je intensief samen met jouw collega’s binnen het team. Dit doe je in nauwe verbinding met onze Wmo-consulenten, jeugd- en schuldhulpverleners, opbouw- , jongeren- en maatschappelijk werk. Veel van ons beleid komt tot stand in samenwerking met de collega’s van de andere Westfriese gemeenten.

BEN JE BENIEUWD WAT JE DAAR GAAT DOEN?

 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en ontwikkelen van ons beleid voor Kwetsbare Inwoners, Maatschappelijke Opvang – Beschermd Wonen en Subsidies, zowel de wettelijke taken als ook ons preventiebeleid
 • Je signaleert (landelijke, regionale en lokale) ontwikkelingen en bent in staat om deze door te vertalen naar gemeentelijk beleid en uitvoering
 • Je adviseert het gemeentebestuur en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
 • Je onderhoudt contacten met een groot aantal spelers binnen onze gemeente en in de regio. Denk aan welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, zorgaanbieders of zorgverzekeraars. Je bent in je contacten benaderbaar, betrouwbaar, duidelijk en je houdt oog voor ieders belangen en posities
 • Je werkt en denkt primair vanuit inwoners en professionals in het sociaal domein
 • Je bent verantwoordelijk voor het jaarlijkse interne en bestuurlijke proces van de Subsidieplafonds en het Subsidieprogramma. Dit heeft betrekking op subsidies van de hele afdeling

 WAT VERWACHTEN WE VAN JE?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en een stevig analytisch vermogen
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met inkoop- en aanbestedingstrajecten binnen het sociaal domein is een pré
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en gemeentelijke taken voor het Sociaal Domein en Subsidiebeleid
 • Goede adviesvaardigheden en politieke sensitiviteit
 • Een daadkrachtige persoonlijkheid, proactief en communicatief sterk
 • Een teamspeler, die met plezier en energie samenwerkt om een gezamenlijk resultaat te bereiken
 • Iemand die goed in staat is te plannen, organiseren en overzicht houden ook als de druk hoog is

WIJ BIEDEN JE HET VOLGENDE

Wij bieden een veelzijdige en afwisselende functie binnen een gezellige en collegiale afdeling tegen een marktconform salaris. Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een aanbieding gebaseerd op functieschaal 10. Dat is een salaris van maximaal € 4.671,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ook mag je rekenen op

 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kunt dit naar keuze inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of bedrijfsfitness
 • Opname in het ABP pensioenfonds.

 IS JE INTERESSE GEWEKT?

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatielink of via vacature@medemblik.nl. Voor vragen en aanvullende informatie kun je altijd nog even contact opnemen met Johan Hagedoorn of Trudy Willig via telefoonnummer 0229-856000. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze Recruiter Vincent Toebak via 06-55024693. 

De vacature is onderdeel van onze arbeidsmarktcampagne ‘Groei mee!’ die tot 31 maart 2023 doorloopt. We verzoeken je om zo snel mogelijk te reageren. Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben sluiten we de vacature. Ook kunnen nieuwe vacatures aan de campagne worden toegevoegd. Raadpleeg daarom regelmatig onze vacaturesite voor een up-to-date overzicht of meld je aan voor de ‘jobalert’ op de homepage van werkenbijmedemblik.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Delen:

De 6 voordelen van gemeente Medemblik

Goede werk-privé balans

Maatschappelijke impact

Open en gezellige werksfeer

Ruimte voor eigen inbreng

Korte lijnen met management

Veelzijdige werkomgeving

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan 21

1687 CD Wognum