Ga direct naar de content

Adviseur Inkoop Sociaal Domein

Solliciteer uiterlijk woensdag 7 december
Wognum 24 - 28 uur 3.406 - 5.021 HBO

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan de gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is dringend uitbreiding nodig.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de West-Friese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

De gewenste groei vraagt om versterking binnen de werkgebieden Externe Dienstverlening, Ruimte, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. Maar ook binnen andere afdelingen zijn we naarstig op zoek naar kundige specialisten. Van Beleidsmedewerker RO tot Teamleider Projecten en van Projectleider Civiel tot Medewerker Groen. Kortom, we hebben gemeente breed nieuwe collega’s nodig hebben om onze groei te kunnen realiseren.


Adviseur inkoop sociaal domein

24-28 uur per week

We zijn een hecht  en dynamisch team van 20 collega’s verdeeld over 2 teams (welzijn en sociaal domein) dat zich blijft ontwikkelen. Binnen de afdeling Maatschappelijk Beleid adviseren we over het voorbereiden, ontwikkelen of uitvoeren van beleid op diverse onderwerpen: sociaal domein, accommodaties, onderwijs, gezondheid, sport en cultuur. Preventie, integraliteit en innovatie zijn onze pijlers voor de doorontwikkeling in het sociaal domein voor de komende jaren. Dit hebben we vastgelegd in een beleidsplan sociaal domein. We stimuleren en ondersteunen inwoners – zo vroeg mogelijk en binnen een veilige omgeving- om zijn/haar leven zo zelfstandig mogelijk te leven.  

Wat ga je doen?

We zoeken een adviseur inkoop met een visie op inkoop in het sociaal domein en specifiek op de inkoop van zorg. Een enthousiaste collega die de komende jaren wil bijdragen aan het versterken van de inkoopfunctie , innovatie en doorontwikkeling naar de toekomst. Zo weet je doelmatig zorg in te kopen binnen de rechtmatige kaders. Je brengt potentiële risico's in kaart en adviseert hier gevraagd en ongevraagd over. Daarnaast blijf je op de hoogte van relevante jurisprudentie en publicaties over inkoop en aanbesteding in het algemeen en in het sociaal domein in het bijzonder.

Dit doe je in nauwe verbinding met onze overige disciplines binnen het sociaal domein. Wij werken binnen het sociaal domein intensief samen met de collega’s van de andere Westfriese gemeenten. Een van je eerste prioriteiten is de nieuwe inkoop/aanbesteding van Wmo en Jeugd.

 • Als adviseur inkoop sociaal domein adviseer je over inkoopvraagstukken in het sociaal domein en begeleidt je aanbestedingsvraagstukken. Je beweegt je op verschillende organisatieniveaus en adviseert collega's, management en bestuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, (door)ontwikkelen en lokaal implementeren van de uitgangspunten van ons inkoopbeleid voor de gemeente Medemblik op het gebied van sociaal domein. Hierin werk je nauw samen met onze regionale Netwerkorganisatie Zorg in Regio Westfriesland.
 • Daarnaast coördineer je het lokale proces in het inkoopsysteem en geef je proactief inkoopadvies. Je zorgt ervoor dat de juiste kennis wordt overgebracht aan de belanghebbenden en dat deze geoptimaliseerd wordt. Al deze taken worden op een gestructureerde, rechtmatige en doelmatige wijze uitgevoerd.
 • Je hebt relevante kennis van de gemeentelijke jeugd- en Wmo taken en relevante wet- en regelgeving.
 • Je signaleert (landelijke, regionale en lokale) ontwikkelingen en bent in staat om deze door te vertalen naar gemeentelijk beleid en uitvoering;
 • Je adviseert het gemeentebestuur en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Je onderhoudt contacten met een groot aantal spelers binnen onze gemeente en in de regio. Denk aan zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties of zorgverzekeraars. Je bent in je contacten benaderbaar, betrouwbaar, duidelijk en je houdt oog voor ieders belangen en posities;
 • Je werkt en denkt primair vanuit inwoners en professionals in het sociaal domein.
 • Je vertaalt ambities en algemene beleidsdoelstellingen naar concrete inkoopdoelstellingen.
 • Je coördineert marktanalyses en formuleert inkoopstrategieën en analyseert deze;
 • Je gaat in gesprek met beleidsmedewerkers over bestaande en toekomstige inkoopbehoeften;


 Wat breng je mee?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en een stevig analytisch vermogen;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Bij voorkeur Nevi 1 publiek
 • Ervaring met inkoop- en aanbestedingstrajecten en het vertalen van landelijk en lokale uitgangspunten binnen het sociaal domein is een pré.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en gemeentelijke taken voor jeugd, Wmo en  preventie en de link met het onderwijsveld;
 • Goede adviesvaardigheden en politieke sensitiviteit;
 • Een daadkrachtige persoonlijkheid, proactief en communicatief sterk;
 • Een teamspeler, die met plezier en energie samenwerkt om een gezamenlijk resultaat te bereiken;
 • Iemand die goed in staat is te plannen, te organiseren en overzicht houdt ook als de druk hoog is.


Wat bieden wij?

Wij bieden een veelzijdige, zelfstandige en afwisselende functie binnen een gezellige en collegiale afdeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een aanbieding gebaseerd op functieschaal 10A. Dat is een salaris van maximaal € 5.021,= bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De gemeente Medemblik heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget van circa 17,05% van je bruto jaarsalaris.

Geïnteresseerd?

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Trudy Willig (06-29649101) senior adviseur sociaal domein of Gineke Paulissen (06-52825893) afdelingshoofd maatschappelijk beleid.

Wij staan ook open voor sollicitanten met een afwijkend profiel. Bij twijfel, neem vooral contact op!

Deze vacature staat online tot 7 december 2022.

Delen:

Reageer vandaag

CV
Motivatie (optioneel)

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Vacatures Gemeente Medemblik van Gemeente Medemblik

Over de organisatie

Gemeente Medemblik logo
Adres
Dick Ketlaan 21
1687 CD Wognum