Ga direct naar de content

Beleidsmedewerker Onderwijs

Solliciteer uiterlijk woensdag 7 december
Wognum 36 uur 3.090 - 4.671 HBO

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan de gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is dringend uitbreiding nodig.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de West-Friese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

De gewenste groei vraagt om versterking binnen de werkgebieden Externe Dienstverlening, Ruimte, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering. Maar ook binnen andere afdelingen zijn we naarstig op zoek naar kundige specialisten. Van Beleidsmedewerker RO tot Teamleider Projecten en van Projectleider Civiel tot Medewerker Groen. Kortom, we hebben gemeente breed nieuwe collega’s nodig hebben om onze groei te kunnen realiseren.

Binnen de afdeling Sociaal Domein zijn we op zoek naar een:

 Beleidsmedewerker Onderwijs

28-36 uur per week

We zijn een hecht team van 20 collega’s verdeeld over 2 teams (welzijn en sociaal domein). Binnen de afdeling Maatschappelijk Beleid adviseren beleidsmedewerkers over het voorbereiden, ontwikkelen of uitvoeren van beleid op diverse onderwerpen: sociaal domein, accommodaties, onderwijs, gezondheid, sport en cultuur. Preventie, integraliteit en innovatie zijn onze pijlers voor de doorontwikkeling in het sociaal domein voor de komende jaren. Dit hebben we vastgelegd in een beleidsplan sociaal domein. We stimuleren en ondersteunen inwoners – zo vroeg mogelijk en binnen een veilige omgeving- om zijn/haar leven zo zelfstandig mogelijk te leven.  

Wat ga je doen?

We zoeken een beleidsmedewerker onderwijs met kennis van en een visie op sociaal domein, preventie en de link met het jeugdbeleid. Een enthousiaste collega die de komende jaren wil bijdragen aan het versterken van bestaand beleid, innovatie en doorontwikkeling naar de toekomst. In deze functie werk je intensief samen met jouw collega’s binnen de afdeling Maatschappelijk beleid. Dit doe je in nauwe verbinding met onze leerplichtambtenaren en (school)maatschappelijk werkers. Veel van ons beleid komt tot stand in samenwerking met de collega’s van de andere Westfriese gemeenten. 

Een van je eerste prioriteiten is doorontwikkelen van het lokale onderwijskansenbeleid en het regionale passend onderwijs.

 • je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en (door)ontwikkelen van ons lokale onderwijs(kansen)beleid, zowel de wettelijke taken als ook ons preventiebeleid;
 • je hebt kennis van de gemeentelijke onderwijstaken en relevante wet- en regelgeving; signaleert (landelijke, regionale en lokale) ontwikkelingen en bent in staat om deze door te vertalen naar gemeentelijk beleid en uitvoering;
 • je adviseert het gemeentebestuur en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • je onderhoudt contacten met een groot aantal spelers binnen onze gemeente en in de regio. Denk aan het samenwerkingsverband passend onderwijs, schoolbesturen, kinderopvangorganisaties of onderwijsinspectie. Je bent in je contacten benaderbaar, betrouwbaar, duidelijk en je houdt oog voor ieders belangen en posities;
 • je werkt en denkt primair vanuit inwoners en professionals in het sociaal domein.


Wat breng je mee?

 • minimaal HBO werk- en denkniveau en een stevig analytisch vermogen;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • ervaring met inkoop- en aanbestedingstrajecten binnen het sociaal domein is een pré;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving en gemeentelijke taken voor onderwijs,  preventie en de link met het jeugdbeleid;
 • goede adviesvaardigheden en politieke sensitiviteit;
 • een daadkrachtige persoonlijkheid, proactief en communicatief sterk;
 • een teamspeler, die met plezier en energie samenwerkt om een gezamenlijk resultaat te bereiken;
 • iemand die goed in staat is te plannen, te organiseren en overzicht houdt ook als de druk hoog is.


Wat bieden wij?

Wij bieden een veelzijdige en afwisselende functie binnen een gezellige en collegiale afdeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een aanbieding gebaseerd op functieschaal 10. Dat is een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De gemeente Medemblik heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget van circa 17,05% van je bruto jaarsalaris.

Geïnteresseerd?

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Trudy Willig (06-29649101) senior adviseur sociaal domein of Gineke Paulissen (06-52825893) afdelingshoofd Maatschappelijk Beleid.

Wij staan ook open voor sollicitanten met een afwijkend profiel. Bij twijfel, neem vooral contact op!

Deze vacature staat intern online tot 7 december 2022 en is daarna vindbaar op www.werkenbijmedemblik.nl wanneer de vacature intern niet vervuld wordt. 

Delen:

Reageer vandaag

CV
Motivatie (optioneel)

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Vacatures Gemeente Medemblik van Gemeente Medemblik

Over de organisatie

Gemeente Medemblik logo
Adres
Dick Ketlaan 21
1687 CD Wognum