Ga direct naar de content
Gemeente Medemblik

Wijkconsulent WMO

plaatsWognumlooptijd28 - 32 uursalaris2.581 - 4.208 onderwijsHBO · HBO+ · MBO+ vervaldatumEindigt vandaag

Binnen de gemeente Medemblik werken wij aan een vitale en leefbare gemeente. We doen dit voor en met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de West-Friese regiogemeenten. De gemeente is volop in ontwikkeling. Wij willen onze inwoners optimaal ondersteunen met de zorg die zij nodig hebben. Daarbij hanteren wij de kaders van de Wmo en de interne verordening en werken we samen met de zeven West-Friese gemeenten. De wijkconsulent Wmo maakt deel uit van één van de drie wijkteams en is verantwoordelijk voor de afhandeling van aanvragen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Vanwege promotie van teamleden zoeken wij versterking voor 2

Wijkconsulenten WMO

28 - 32 uur

Wat ga je doen?

  • Behandelen van aanvragen op het gebied van de Wmo.
  • Informeren en adviseren van inwoners op het gebied van oplossingen en mogelijkheden binnen de levensdomeinen in het kader van de Wmo. Je biedt preventieve ondersteuning.
  • Voeren van keukentafelgesprekken. Je voert deze gesprekken volgens de methode van ‘de kanteling’. Je bent in staat om de (brede) ondersteuningsbehoefte van aanvragers te achterhalen en de eigen (on)mogelijkheden van aanvragers te bepalen.
  • Indien nodig doorverwijzen van inwoners naar andere hulpverleners.
  • Verzorgen van de indicatie en administratieve afhandeling daarvan. Opstellen van rapportages en beschikkingen.
  • In complexe situaties verbindingen leggen binnen de gemeentelijke domeinen (werk, zorg, jeugd). Initiëren van of aansluiten bij een 1gezin1plan. Je overlegt, werkt samen en stemt af met (zorg)aanbieders en andere externe partijen.


Wat breng je mee?

  • tenminste hbo werk- en denkniveau;
  • aantoonbare relevante werkervaring;
  • ervaring met het stellen van diverse indicaties, waaronder begeleiding en woonvoorzieningen;
  • ervaring met ‘de kanteling’ bij de Wmo, ervaring met versterken van de eigen kracht van de inwoner en haar netwerk;
  • naast je eigen Wmo-expertise, een professional met een generalistische blik en aanpak. Daarmee heb je kennis van meerdere domeinen en kijk je over de eigen vakgrenzen heen;
  • een stressbestendige, flexibele en klant- en kwaliteitsgerichte instelling met lef
  • een resultaatgerichte, oplossingsgerichte en integere houding;
  • goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;

Het is een pré als je daarnaast ervaring hebt met resultaatgericht werken en met de systemen Decos-Join, MensCentraal en Suite.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een aanbieding gebaseerd op de aanloopschaal 8 of functieschaal 9. Dat is een salaris van maximaal € 4.208,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. De gemeente Medemblik heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget van circa 17,05 % van je bruto jaarsalaris.

Geinteresseerd in deze functie?

cVoor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Karen van Heemskerk, Voor vragen over de procedure kun je ook bellen met Recruitment via telefoonnummer 0621-563413.

We zien uit naar je reactie!



#WMO #begeleiding #woonvoorziening #nieuwe #baan #west #fries #regio #gemeente #werk #zorg #jeugd #kanteling #1gezin1plan

Delen:

De 6 voordelen van gemeente Medemblik

Goede werk-privé balans

Maatschappelijke impact

Open en gezellige werksfeer

Ruimte voor eigen inbreng

Korte lijnen met management

Veelzijdige werkomgeving

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan 21

1687 CD Wognum