Ga direct naar de content
Gemeente Medemblik

Beleidsmedewerker Grondstoffen (HVC) en Milieu (Omgevingsdienst)

plaatsWognumlooptijd32 uursalaris2.865 - 4.671 onderwijsHBO · HBO+ vervaldatumEindigt vandaag

De Gemeente Medemblik is een actieve en ondernemende Noord-Hollandse landelijke gemeente met ruim 45.000 inwoners en bestaat uit 17 kernen. Het gemeentehuis staat in Wognum, direct naast de A7 en is zeer goed bereikbaar vanuit onder andere Amsterdam. De lijnen zijn kort en de medewerkers toegankelijk, behulpzaam en sociaal. Samen werken wij aan een vitale en leefbare gemeente en dat doen we voor en met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de West-Friese regiogemeenten. De gemeente is volop in ontwikkeling. Bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling zoeken wij een enthousiaste collega

Beleidsmedewerker Grondstoffen & Milieu en Erfgoed & Archeologie 

32 uur

Op het gebied van grondstoffen, milieu, archeologie en erfgoed ontwikkelt de gemeente Medemblik zich actief. We ontwikkelen een kerkenvisie en werken samen met onze monumenten aan het zichtbaar maken van ons erfgoed.

Tegelijkertijd werken we aan het efficiënter omgaan met onze grondstoffen en zamelen we afval in op basis van een recycle-tarief. Op het gebied van milieu en archeologie bereiden we ons verder voor op het werken met de omgevingswet en onze samenwerking met de Omgevingsdienst en Archeologische dienst. Kortom een vakgebied waar veel gebeurd, waarin jij een belangrijke bijdrage kan leveren!.

Wat ga je doen?

  • Je adviseert de portefeuillehouder voor de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB HVC) en de aandeelhoudersvergadering HVC (AV HVC) en je adviseert Raad en College over afval, grondstoffen en de keuzes HVC op het gebied van b.v. duurzame energie, circulaire economie, afvalverwerking.
  • Je bent financieel en inhoudelijk account- en budgethouder voor Afvalbeheer Westfriesland en stelt het gemeentelijk grondstoffenplan (afvalbeleid) en inzamelsysteem op
  • Je ontwikkelt doelgroepenbeleid en optimaliseert het recycleplan;
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van de dienstverleningsovereenkomst met HVC en het aanpassen van de samenwerkingsvorm Afvalbeheer Westfriesland.  
  • Adviseren aan bestuur over milieu onderwerpen op basis van het advies beleid van Omgevingsdienst NHN.
  • Verwerken van het advies beleid van Omgevingsdienst NHN in het gemeentelijk en/of regionaal milieubeleid.
  • Het volgen en vertalen van de landelijke en regionale ontwikkelingen en beantwoorden van vragen over Afvalzorg (buren van HVC op locatie Middenmeer).
  • Je denkt mee in het team Duurzaam Medemblik over hergebruik van grondstoffen (circulair).


Wat breng je mee?

  • Je hebt ervaring als beleidsmedewerker Je hebt een proactieve houding en politiek bestuurlijke sensitiviteit Kennis en ervaring met financiën, aandeelhouderschap en gemeenschappelijke regelingen HBO werk- en denkniveau Goede mondelinge en schriftelijke communicatie en verbindend in samenwerking.
  • Je pakt graag nieuwe zaken aan en doet voorstellen voor oplossingen, verbeteringen en vernieuwingen;
  • Je streeft naar continue kwaliteitsverbetering en je bent je bewust van de gestelde eisen, normen en prioriteiten;


In deze functie werk je nauw samen met de Medewerker Grondstoffen, Erfgoed en Archeologie en zijn jullie elkaars back-up.

Salaris  

Je ontvangt een aanbieding van maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van opleiding en ervaring gebaseerd op aanloopschaal 9 of functieschaal 10. Ook mag je rekenen op een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket zoals goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, opname in het ABP pensioenfonds en een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kunt dit naar keuze inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of bedrijfsfitness.

Geïnteresseerd?

We zien er naar uit je sollicitatie en motivatie te ontvangen!

Eerst meer horen over de fucntie? Neem dan contact op met Daniël van Delden, telefoonnummer (0229) 856165. Voor aanvullende vragen over de procedure kun je een mail sturen naar vacature@medemblik.nl

Wij gaan voor Medemblik! Jij ook?



Kijk voor de andere functies op www.werkenbijmedemblik.nl


Delen:

De 6 voordelen van gemeente Medemblik

Goede werk-privé balans

Maatschappelijke impact

Open en gezellige werksfeer

Ruimte voor eigen inbreng

Korte lijnen met management

Veelzijdige werkomgeving

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan 21

1687 CD Wognum