Juridisch Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Wognum 30 uur 2798 - 4562 HBO · HBO+ · WO

De Gemeente Medemblik is een actieve en ondernemende Noord-Hollandse landelijke gemeente met ruim 45.000 inwoners en bestaat uit 17 kernen. Het gemeentehuis staat in Wognum, direct naast de A7 en is zeer goed bereikbaar vanuit onder andere Amsterdam. De lijnen zijn kort en de medewerkers toegankelijk, behulpzaam en sociaal. Samen werken wij aan een vitale en leefbare gemeente en dat doen we voor en met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de West-Friese regiogemeenten. De gemeente is volop in ontwikkeling. Graag komen wij in contact met geïnteresseerden voor de functie van


Juridisch Beleidsmedewerker RO

30 uur


Er komen steeds meer woningbouwinitiatieven bij ons binnen waardoor binnen ons team het werk toeneemt. Daarnaast zijn wij bezig zijn met de implementatie van de Omgevingswet. Ben jij iemand met een frisse blik en kom jij ons team versterken? Wij bieden een uitdagende functie die jou inspireert om al je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen. Je werkt in een professioneel en enthousiast zelfstandig team met een informele sfeer.


Wat ga je doen?

  • Behandelen van planschadeverzoeken
  • Opstellen van intentie- en anterieure overeenkomsten voor woningbouwinitiatieven.
  • Behandelen van bezwaar en beroep.
  • Juridische advisering en werkzaamheden, bijvoorbeeld die voortvloeien uit de implementatie van de Omgevingswet zoals het werken met het tijdelijk Omgevingsplan
  •  Zelfstandig voeren van ruimtelijke procedures.
  • Voorbereiden van kleine(re) ruimtelijke plannen/ samen met het stedenbouwkundig bureau verantwoordelijk voor het opstellen van de ruimtelijke onderbouwing
  • Adviseren aan gemeenteraad en college, bijvoorbeeld bij commissie- en raadsvergaderingen.


Wat breng je mee?

  • Een afgeronde opleiding HBO rechten of WO rechten
  • Ervaring. Met beleidsveld ruimtelijke ordening (in het bijzonder met het voeren van  ruimtelijke procedures), het afhandelen van planschadeverzoeken en met het opstellen van overeenkomsten.
  • Actuele kennis van het huidige omgevingsrecht en de toekomstige Omgevingswet.

Daarnaast vraagt deze functie ondernemerszin, creatief denken en een visie over ruimtelijke ontwikkling en je vakgebied.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je aanbieding van maximaal €4.562,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek gebaseerd op de aanloopschaal 9 of functieschaal 10.  Ook kun je rekenen op een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket zoals goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, opname in het ABP pensioenfonds en een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris. Je kunt dit naar keuze inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of bedrijfsfitness.

Geïnteresseerd?

We zien er naar uit je sollicitatie en motivatie te ontvangen!

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Daniël van Delden, telefoonnummer (0229) 856165. De kennismakingsgesprekken staan gepland in week 20. Voor aanvullende vragen over de procedure kun je contact opnemen met Recruitment via 0621-563413.

Wij gaan voor Medemblik! Jij ook?

Kijk ook op: www.werkenbijmedemblik.nlDelen:

Reageer vandaag

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Jacquelien Huisman van Gemeente Medemblik

Over de organisatie

Gemeente Medemblik logo
Adres
Dick Ketlaan 21
1687 CD Wognum

De gemeente Medemblik is sterk in ontwikkeling en werkt hard aan een solide basis voor de toekomst. Als Westfriese gemeente doen we dat vanzelfsprekend met de mentaliteit die Westfriesen eigen is: nuchter, toegankelijk en informeel. Dicht bij de inwoners zetten wij ons altijd 100% in, ook voor onze collega’s. Wil jij ook meegroeien in een organisatie waar ontwikkeling centraal staat? Ontdek dan nu jouw mogelijkheden bij de gemeente Medemblik.